Get Adobe Flash player

Keresés

Tudatos Hírlevél

E-mail cím:

 

 

Csatlakozz Facebook-on!

SFbBox by website

Töltsd fel mert gázos

Google+

Komposzt Marci az oviban

Komposzt Marcival és barátaival ezen a héten ellátogattunk a miskolci Szent Anna utcai óvodába. Nagy hagyománya van itt a komposztálásnak, csaknem tíz éve, már áll egy komposztkeret, melyet most egy újabbal egészítettünk ki a gyerekek segítségével, a Miskolc városi komposztálási programnak köszönhetően.


Az udvari program előtt azonban alaposan "körbejátszottuk" a témát. A csoportszobákban interaktív állomásokon óriás dobókockával, mágnes táblával, puzzlekkal, kompomatával elevenítettük fel, hogy vajon mi kerülhet a konyhából és a kertből a komposztba. És azt is, hogy vajon, kik segítenek ezeknek az anyagoknak a lebontásában, hogy értékes termőtalajjá válhassanak alig egy év alatt, hogy finom eprünket, paradicsomunkat később ebben termelhessük.


A gyerek nagy örömmel fogadták Komposzt Marcit.. Marci giliszta ezúttal elhozta félős barátait is: Ászka Bellát, Villás Villyt, Galancsinhajtó Ödönt, Pajor Pankát és a soklábú unkatesókat: Százlábú Ubult és Ezerlábú Eleket. A gyerekek nagyon hálásak voltak, hogy téli rejtekhelyükről, még előbújtak a kedvükért, ezért mindenféle finomsággal megetették őket: nemez faleveleket, terméseket, virágmaradványokat adtak nekik, majd ismét behelyezték őket a rovarbölcsőjükbe...
A gyermekek és az óvónénik is nagy szeretettel fogadták a puha nemezből készült állatkákat, s aki eddig tartott tőlük, most közelebbről megismerve, elkezdte értékelni hasznos segítőtársainkat, akik gigászi munkával hasznos anyaggá, komposzttá dolgozzák át szerves hulladékainkat.


Hogy ez a játék ennyire jól sikerült, nagyban köszönhető Füredi Mária miskolci nemezművesnek is, akivel a speciális foglalkozásokhoz alkalmas parány-sereget kifejlesztettük.

Hálásan köszönjük!!

 

juice

 

További képek: https://www.facebook.com/pg/zoldkapcsolat/photos/?tab=album&album_id=1288474621177249

Akadálymentesítés

  • Vissza

Támogatók

Kompomata

Hasznos linkek