Get Adobe Flash player

Keresés

Tudatos Hírlevél

E-mail cím:

 

 

Csatlakozz Facebook-on!

SFbBox by website

Töltsd fel mert gázos

Google+

Meghívó az Első Magyar "Fenntarthatósági Csúcs" konferenciára

Időpont: 2010. november 18–19. (csütörtök–péntek)
Helyszín: Balatonalmádi, Hotel Ramada
A kétnapos, kiállítással egybekötött konferencia a fenntartható fejlődésért tevő, cselekvő, felelősen gondolkodó és élő emberek, cégek, szervezetek évről évre visszatérő találkozója kíván lenni. Az 1992-es Riói Nyilatkozat és a 2002-es johanessburgi Fenntartható Fejlődési Világtalálkozó után, a fenntarthatósági világcsúcstalálkozó 2012-es eseménye előtt az Első Magyar „Fenntarthatósági Csúcs” konferencia a hazai szereplőket hívja egybe, számvetésre és jövőkép megrajzolására. A széles körű társadalmi párbeszéd célja: egybegyűjteni a fenntartható fejlődés érdekkörébe tartozó gondolatokat, tetteket, cselekedeteket, a fenntarthatóság teljes körű megértése, a fenntartható fejlődésért munkálkodók eredményeinek összefűzése, az egyén és a különböző csoportosulások felelősségének tudatosítása érdekében. Fontos küldetése: a konferencián létrejött tudások megőrzése, a széles nyilvánosság felé közvetítése. Tehát a társadalom szereplői felelősségérzetének erősítése.
A fenntartható fejlődés előmozdítása érdekében a konferencián részt vevők egymástól is tanulhatnak, s új tudásokkal gazdagodva, azt beépítve munkájukba, jó példát mutathatnak a környezetükben élők számára.
S nem utolsósorban: a fenntarthatóság szempontjait szolgáló termékek, szolgáltatások bemutatkozása egyben üzletkötési lehetőségeket is szolgál, s annak bizonyítékául, hogy megtalálható a fenntarthatósági és üzleti érdekek harmóniája.
A konferencián a fenntartható fejlődést globális, európai uniós és nemzeti vetületből is tárgyaljuk.
A széles körű párbeszéd, közös gondolkodás résztvevői:
a kormány, a tudományos élet, az oktatás, a PR- és kommunikációs szakma képviselői, az üzleti élet társadalmi felelősségvállalást gyakorló képviselői, a környezettudatos, környezetvédő, klímaváltozás ütemét csökkentő termékek, szolgáltatások előállítói, a gondolkodásmód-váltásban dolgozó szervezetek, a tanulók és tanítók, az egészség szakértői, a civil szervezetek.
Témáink:
1. Fenntartható társadalom, fenntartható gazdaság (energia)
2. Klímaváltozás, környezetvédelem, zöldülő üzlet
3. Az üzleti szektor felelőssége
4. Felzárkóztatás, esélyegyenlőség
5. Gondolkodásmód- értékváltás (tudatos létezés, egészségügy, oktatás)
A "Fenntarthatóság Csúcs" Konferencia folyamatosan frissített tematikája és a regisztráció: www.fenntarthatosagicsucs.hu weboldalon
Szervező: Piac és Profit Konferenciaközpont

Akadálymentesítés

  • Vissza

Támogatók

Kompomata

Hasznos linkek