Get Adobe Flash player

Keresés

Tudatos Hírlevél

E-mail cím:

 

 

Csatlakozz Facebook-on!

SFbBox by website

Töltsd fel mert gázos

Google+

Fogyasztóvédelem

Pénztársa és erőforrás kímélő lehetőségek a háztartás ban c. kiadvány

(Letölthető a képre kattintva)

 

Pénztárca és erőforrás kímélő lehetőségek

 

Fogyasztóvédelmi módszertani gyűjtemény - pedagógusok, fogyasztóvédelmi szervezetek, civilek számára c. kiadvány

 (Letölthető a képre kattintva)

 

Fogyasztóvédelmi gyűjtemény

 

 


Fogyasztóvédelmi pályázat

 

Fogyasztói társadalomban élünk, ahol a minél nagyobb mértékű fogyasztás, a pazarlás szimbolizálja a jólétet, a luxust. Ezzel szemben a fenntartható fogyasztás azt jelenti, hogy mindannyiunk felelősségteljesebb viselkedése által megvalósítható megoldásokat keresünk a társadalmi és környezeti problémákra.
Mit gondolsz, és mit tapasztalsz minderről?
 
A Zöld Kapcsolat Egyesülettel pályázatokat hirdetünk számodra.
1. Blog író verseny
A pályázók választhatnak az alább felsorolt hét téma közül. A legkülönfélébb oldalról közelíthetnek a témákhoz, nincsenek formai megkötések, de olvasmányos írásokat várunk, max. 2500 karakterben.
1. Eszed, vagy nem eszed?
2. Ökosan vett jó cuccok …
4. Rezsit csökkentettem, zöld szemmel…
3. „Ócsón ádom” – olcsón kapod? 
4. Ha pedig átvertek …
5. Amire bojkottot hirdetnék …
6. Tudatos vásárló lettem …
7. A kevesebb, néha több …
 
2. „Töltsd fel, mert gázos”
• Tisztességtelen reklámmal találkoztál?
• Már lejárt a szavatosság?
• Be sem indult a műszaki cikk?
• Interneten vertek át?
• Megkárosítottak a pénztárnál?
• Tisztességtelen tájékoztatást kaptál, másról szólt a szerződés?
Ha sérelem ért a közelmúltban ne csak bosszankodj, inkább írd meg! Jelezd a saját, vagy tágabb környezetedben előforduló fogyasztói problémákat, vagy éppen sikeres megoldásokat. Egy-egy konkrét fogyasztói problémával kapcsolatos RÖVID, TÉNYSZERŰ esetismertetést várunk max. 1000 karakterben. Talán segíteni is tudunk…
Az írásokat erre az e-mail címre várjuk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Ha szeretnél képet, dokumentumot is küldeni, akkor csatold az e-mailhoz.
Bízunk benne, hogy sok érdekes bejegyzést olvashatunk majd a témakörben és egymás hasznára is gazdagodhatunk a megosztott információkkal, ismeretekkel.
A pályázatokat élelmiszerbiztonsági mérnök, fogyasztóvédelmi referens, európai és környezetvédelmi szakjogász bírálja majd el.
 
Díjak:
Blog író verseny: 3 díjazott 10 ezer, 10 díjazott 3000 forintos háztartászöldítő ajándékutalványt nyer
„Töltsd fel, mert gázos”: 3 díjazott nyerhet 10 ezer, 15 díjazott 3000 forintos ajándékutalványt nyer
A beküldött írások megjelennek a Zöld Kapcsolat Egyesület internetes felületein.
 
A jelentkezés módja:
Név:
E-mail:
Melyik címet választottad a megadottak közül:
Meghosszabbított határidő: 2015. január 25.
 
A projekt a Svájci–Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával valósul meg.
 

 

Tudatos fogyasztás, környezettudatos életmód a Bláthy Ottó Szakközépiskolában

 

Környezetvédelmi és a tudatos fogyasztási szokásokat elmélyítő programsorozatot tartottunk a Bláthy Ottó Szakközépiskolában 2014. november 6-án.

 

10271562 846585692032813 2503386988162374077 n

Az interaktív gyakorlatokkal az energia és víztakarékos megoldásokat, az egészségre és környezetre nem káros étkezési és tisztálkodási szokásokat ismertettük három osztály számára. Így például a hétköznapokban megvásárolható termékek közül kiválaszthatták a természetes anyagokból, helyben készült, helyi emberek számára fogalkoztatást nyújtó, környezetkímélő élelelmiszereket, kozmetikumokat is...

 

10710946 846586705366045 3850758675193594548 n

 

 

         10805566 846586422032740 4546439685171585259 n       1800310 846586855366030 1577366488804007244 nTovábbi információk:
Zöld Kapcsolat Egyesület - Fogyasztóvédelmi Program
Telefon: 46/382-095, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , www.zoldkapcsolat.hu
https://www.facebook.com/pages/T%C3%B6ltsd-fel-mert-g%C3%A1zos/748096715211671
Támogató: Svájci Civil Alap

 


 

 

Tudatos fogyasztás - ingyenes továbbképzés

 

Fogyasztói társadalomban élünk, ahol a minél nagyobb mértékű fogyasztás, a pazarlás szimbolizálja a jólétet, a luxust. Ezzel szemben a fenntartható fogyasztás azt jelenti, hogy mindannyiunk felelősségteljesebb viselkedése által megvalósítható megoldásokat keresünk a társadalmi és környezeti egyensúlyhiányokra.  
A Zöld Kapcsolat Egyesület 2014. november 28-án, 8-14 óra között képzést (nem akkreditált) szervez általános- és középiskolás gyermekeket nevelők, tanítók, tanárok részére azzal a céllal, hogy olyan módszertani ötleteket adjon számukra, amelyekkel mértékletes, és tudatos fogyasztási mintákat mutathatnak a fiatalok és felnőttek számára egyaránt. Kiemelt hangsúlyt fektetünk a csoportmunkára, interaktív játékok kipróbálására. A résztvevők érdekes hazai és nemzetközi tapasztalatokon alapuló módszereket ismerhetnek meg, melyek segítik a téma iránti érzékenyítést. 
A képzést elsősorban az 10 -18 éves korosztályt tanító pedagógusoknak és környezeti nevelőknek ajánljuk, de más érdeklődőt is szeretettel várunk. A résztvevők tanúsítványt kapnak, oktatási intézményeik pedig öt témakörben (csomagolás, címkézés, élelmiszeradalékok, veszélyes áruk, szolgáltatások) interaktív foglalkozások tartására alkalmas szemléltető módszertani csomagot.
 
Képzés helyszíne: Miskolc, Kossuth utca. 13. 1. emelet
Jelentkezési határidő: 2015. feburá 08.
Támogató: Svájci Civil Alap
 
-------------------------
Jelentkezés a „Tudatos fogyasztás” c. továbbképzésre (Miskolc, 2015. február 08.)
 
Jelentkező adatai:
Név: 
Cím: 
E-mail:  
Telefon:
Oktatási intézmény, szervezet neve:
Jelentkező által elérni kívánt korosztály: 
 
Kapcsolat: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , 46/382-095, www.zoldkapcsolat.hu
 

 
A fogyasztói tudatosság növeléséért
 
A fogyasztók tudatosságát növelő és kiszolgáltatottságát csökkentő ismeretek terjesztése
Segítő szolgáltatások nyújtása állampolgárok és civil közösségek számára
 
Sajtóanyag
Miskolc, 2014. április 14.
 
A tudatos fogyasztói szokásokat elterjeszteni kívánó fogyasztóvédelmi szolgáltatáscsomag megvalósításába kezdtünk azzal a szándékkal, hogy a jövőben öntevékeny célcsoportok érdekérvényesítését segítsük fogyasztó- és környezetvédelmi témakörökben, elsősorban Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.
 
A fogyasztóvédelmi program megvalósítása érdekében Tudatos Fogyasztók Klub keretében előadásokat hirdetünk, ahová saját és meghívott fogyasztóvédelmi és élelmiszerbiztonsági szakemberek működnek majd közre. Kéthetente személyes fogyasztóvédelmi tanácsadónapot tartunk, lakossági és közérdekű ügyekben folyamatos elérhetőségének biztosítunk e-mailen, skypon.
 
Erőforrás- és pénztárcakímélő ismeretekkel, gyakorlati bemutatókkal kiegészített tanácsadást tartunk – meghívás esetén - hátrányos helyzetű családok számára (nagycsaládosok, munkanélküliek, tanodás családok stb.). Számukra kiadványt is megjelentetünk, mely közérthetően, a számukra legpraktikusabb megoldásokat ismerteti, további hivatkozások megadásával.
 
A fiatalokat előadásokon, témanapokon, rendezvényeken, közösségi oldalon szólítjuk meg. A „Töltsd fel mert gázos” elnevezésű Face oldalra mindenki feltöltheti az esetét, ha úgy érzi átverték vásárláskor, vagy éppen egy szolgáltatás igénybevételekor. Ha megalapozott, ügyében segít majd fogyasztóvédelmi jogsegélyszolgálatunk, de a téma nyilvánosságra hozatala másokat segíthet abban, hogy ne járjanak hasonlóan pórul. A korosztályt érintő fogyasztói problémák jelzése, játékos oknyomozás, megoldások keresése és jutalmazás szerepel a Facebook-oldal és csoport legaktívabb tagjai számára.
 
A szülőket, családokat tanácsadással, jogsegéllyel várjuk, az újságírókat sajtóreggelin, és rendszeresen „Tudatos fogyasztás” c. fogyasztóvédelmi hírlevelünkkel „kínáljuk” majd. 2014 őszén 15 tanár felkészítésen vehet részt nálunk, mely során megismerhetik az itthon, vagy éppen külföldön alkalmazott legújabb fogyasztóvédelmi oktatási módszereket. Ehhez egy praktikus módszertani gyűjteményt is megjelentetünk pedagógus/fogyasztóvédelmi szakértő bevonásával a napjainkban elérhető tudatos fogyasztói szemléletformálást célzó módszerek közötti gyors tájékozódás érdekében, illetve csoportfoglalkozások céljára szemléltető csomagot is összeállítunk, melyet 10 iskola kaphat majd meg. Kérésre szülői értekezleteken, téma- és kampánynapokon is megjelenünk.
 
További információk:
Zöld Kapcsolat Egyesület - Fogyasztóvédelmi Program
Telefon: 46/382-095, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , www.zoldkapcsolat.hu
https://www.facebook.com/pages/T%C3%B6ltsd-fel-mert-g%C3%A1zos/748096715211671?ref=hl
 
Támogató: Svájci Civil Alap
 

 

Aszalói szemléletformáló napot tartottunk kisdiákoknak

 

aszalo1

 

 

Környezetvédelmi és a tudatos fogyasztási szokásokat elmélyítő programsorozatot tartottunk az aszalói általános iskolásai és tanáraik számára október 21-én. Az interaktív, játékos gyakorlatokkal az energia és víztakarékos megoldásokat, az egészségre és környezetre nem káros étkezési és tisztálkodási szokásokat ismertettük nyolc osztály számára. Így például a hétköznapokban megvásárolható termékek közül kiválaszthatták a természetes anyagokból, helyben készült, helyi emberek számára fogalkoztatást nyújtó, környezetkímélő élelelmiszereket, kozmetikumokat is...

aszalo2  aszalo3

 

 

További információk: Zöld Kapcsolat Egyesület - Fogyasztóvédelmi Program

46/382-095,

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ,

www.zoldkapcsolat.hu

https://www.facebook.com/pages/Töltsd-fel-mert-gázos/748096715211671?ref=hl

Támogató: Svájci Civil Alap

fotó és szöveg: fnzs

Akadálymentesítés

  • Vissza

Támogatók

Kompomata

Hasznos linkek