Get Adobe Flash player

Keresés

Tudatos Hírlevél

E-mail cím:

 

 

Csatlakozz Facebook-on!

SFbBox by website

Töltsd fel mert gázos

Google+

Jogi klinika

Együttműködés a környezetünkért

 

Három évre szóló együttműködési megállapodást írt alá a Miskolci Egyetem, a Zöld Kapcsolat Egyesület, egy miskolci környezetvédelmi szakjogász és dr. Fülöp Sándor a Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosa november 12-én. Az együttműködés fontossága a környezetünk és a jövő nemzedéke fokozottabb védelmén alapszik.

A megállapodás célja jóval túlmutat az oktatás határain, rengeteg új és megújuló gyakorlati lehetőséget rejt a hallgatók számára – nyilatkozta dr. Csák Csilla, az Állam- és Jogtudományi Kar Munka- és Agrárjogi Tanszékének vezetője.

A szerződés fő célkitűzése a környezetjogi klinikai program megújítása, amely révén egyetemi joghallgatók a környezetjog területén speciális elméleti és gyakorlati ismeretekhez juthatnak. Az ismeretek megszerzésén túl a nemzetközi kapcsolatok erősítését a környezetjogi klinika keretében is fontosnak tartják a felek.

Az együttműködés a gyakorlatorientált képzés jegyében a hallgatókat bevonja a környezetvédelmi jogsegélyszolgálat munkájába, ahol nemcsak megfigyelőivé, hanem aktív résztvevőivé is válhatnak egyes esetek megoldásban. Az itt megszerzett tapasztalatokat pedig ezek után nyári gyakorlat formájában a Jövő Nemzedéke Országgyűlési Biztos Hivatalában kamatoztathatják.


Környezetjogi Klinika


Az Egyesület 2006-ban együttműködési megállapodást kötött a Miskolci Egyetem Állam-és Jogtudománya Karának Agrár-és Munkajogi Tanszékével Környezetjogi Klinika működtetése érdekében. A Környezetjogi Klinika célja a környezetjogi kapacitás bővítése az Észak-magyarországi régióban, környezetjogi ismeretek terjesztése és a jogi jellegű segítségnyújtás előmozdítása, nemzetközi együttműködések szervezése.
A Klinika keretein belül a kollokviumra jelentkező hallgatók előadások mellett gyakorlati tapasztalatokat szerezhetnek a jogsegély-szolgáltatásban, részt vehetnek a segített ügyekkel kapcsolatos tárgyalásokon.
Elsajátíthatják a környezetjog területén az integrált jogi gondolkodást, a szintetikus megközelítést, s már elhelyezkedés előtt fejlődhetnek kommunikációs, mediációs képességeik.
2006 májusában vendégünkként előadást tartott a Columbia Egyetememen működő Környezetjogi Klinika professzora, Edward Lyod professzor.

Akadálymentesítés

  • Vissza

Támogatók

Kompomata

Hasznos linkek