Get Adobe Flash player

Keresés

Tudatos Hírlevél

E-mail cím:

 

 

Csatlakozz Facebook-on!

SFbBox by website

Töltsd fel mert gázos

Google+

"Közös összefogással Diósgyőrért!"

Közös összefogással Diósgyőrért!”

Miskolc, 2013. október 11.

A Zöld Kapcsolat Egyesületünk a környék lakóival, civil szervezeteivel közösen csaknem 150 fával ültette be az Árpád utca végén található parkot. A program folytatása is támogatásra talált. A Norvég Civil Alap kiírásán, „Közös összefogással Diósgyőrért!” című pályázatunkkal két millió forint támogatást nyertünk egy, a lakótelep közösségi életét segítő programcsomag megvalósítására, amelyet 2013. szeptembere és 2014. augusztusa között valósítunk meg.

A közért, a közösen végzett munka aktivitásával, szabadidős és közösségfejlesztő programokkal értelmes cselekvési lehetőségekkel kívánjuk bővíteni elsősorban az Árpád és Kuruc utca környék lakóinak lehetőségeit társadalmi-szociális-környezeti témakörökben.


Közösségfejlesztő és lokálpatriotizmust erősítő programok:
- Közösségi terekért alprogram: zöldfelület bővítő/fenntartó négy akciónap szervezése, a lakóközösség, a baráthegyi autista fiatalok Máltai Szeretetszolgálat lakói, középiskolás közösségi szolgálatosokkal közösen. Jutalmazásként Baráthegyi dénár osztása, melyek a szabadidős programokon válthatók be.

- Mozdulj Diósgyőr! Két alkalommal családi nap és sportnap (pl. kosár és futball bajnokság, ügyességi programok).

- KRESZ oktató kerékpáros családi napok két alkalommal: ügyességi és oktató programokkal, (játékos KRESZ oktatás, teszt, ügyességi pályán gyakorlás, kerékpár szervíz.)

- Vezetett túrák a diósgyőri uradalom látnivalónak megismertetése érdekében, hat alkalommal, a Bükki Fiatalok Természetjáró Egyesülettel közösen.


közbiztonság javítása érdekében a Diósgyőrét Polgárőr Egyesülettel két fórumot, járőrözést szervezünk, elsősorban az időseket és a fiatalokat veszélyeztető trükkös lopások, rablások, lakásfeltörések témakörében, s erről szórólapot is megjelentetünk.

Két alkalommal meghívott partnerek bevonásával állásbörzéket szervezünk (Miskolci munkaügyi Központ, civil állásközvetítő szervezetek), kiemelten az ifjúsági, fogyatékkal élő, megváltozott munkaképességű lakosok számára.

Öt alkalommal családzöldítő-kiadáscsökkentő tanácsadó napokat tartunk pl. energia, víz, hulladék takarékosság, zöld háztartás, problémás E-számok, stb. témakörökben, s legalább 50 diósgyőri család ökolábnyomát is kiszámítjuk.

Gyakoriak a lakótelepen a kutyatartók és nem kutyások közötti konfliktusok. A kulturált kutyatartási érdekében két alkalommal „Kutyajónapot” szerveznünk eszközbemutatóval, akadálypályával, állatorvosi tanácsadással, stb. és egy tájékoztató anyag is készül.


A projekt eredményeként azt várjuk, hogy a lakótelepen élők is megismerik a közjóért, közösségben végzett munka örömét. A közterek és egymás iránti gondoskodás, figyelem erősítésével sűrűbbé válhat a szociális háló, erősödhet a biztonságérzet, ezáltal a helyi közösség.További információk:
30/899-5004
46/382-095
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.zoldkapcsolat.hu

Akadálymentesítés

  • Vissza

Támogatók

Kompomata

Hasznos linkek