Get Adobe Flash player

Keresés

Tudatos Hírlevél

E-mail cím:

 

 

Csatlakozz Facebook-on!

SFbBox by website

Töltsd fel mert gázos

Google+

Évzáró Mikulás Buli a Zöld Önkéntes csapattal

Mikulas 2017

 

December 8-án a Kossuth utcán járt a Mikulás megjutalmazva a Zöld Önkéntes csapat tagjait egy helyi patchwork-ös által készített kézműves pénztárcával. A legtöbbet segítőket pedig még ezen felül egy kis meglepetés is várta (40 óránál többet). 2017-ben összesen 1012 órányit segítettek a helyi zöld ügyekben az önkénteseink, az alábbi megoszlásban:

- Fafelmérés: 69 óra

- Iskolai és óvodai témanapok: 173 óra

- Komposztálási program: 100 óra

- Műhelymunkák: 29 óra

- Utcai programok: 217 óra

- Mobilitási hét: 321 óra

- Előkészítés, eszközkarbantartás: 103 óra

 

A Zöld Önkéntes Miskolcon az Ökológiai Intézet Alapítvány és a Zöld Kapcsolat Egyesület közös helyi környezetvédelmi ügyekben segítő csapata.

 

Videó a Zöld Önkéntes csapat 2017-es évéről: https://www.youtube.com/watch?v=09CaGYuvgIE

 

További képek: https://www.facebook.com/pg/zoldkapcsolat/photos/?tab=album&album_id=1695703763787664

 

Önkéntes piknik

Mob megbeszeles

 

A Mobilitási Hét zárásaként október 27-én a programon segítő önkénteseinkkel összeültünk egy kis piknik keretében, hogy a tapasztalatokat átbeszélve jövőre csiszoltabb és méginkább a résztvevők igényeihez igazodó programokat nyújthassunk. Az évek óta 200 főt meghaladó Kerékpáros Teljesítménytúra került leginkább a reflektorfénybe. Persze a piknik másik célja a legtöbbet segítő önkénteseink jutalmazása is volt.

 

További képek: https://www.facebook.com/503126829712036/photos/?tab=album&album_id=1695677937123580

Autómentes nap 2017

dfasf

Közlemény

Közlemény

 

A Zöld Kapcsolat Egyesület tájékoztatja a házi komposztálás iránt eddigi és újabb érdeklődőket, hogy programjának szemléletformáló elemeit továbbra is folytatja. Annak érdekében, hogy a miskolci háztartásokban keletkező szerves anyagok hasznosulását a lehető legalkalmasabb eszközökkel (komposztkeret, talajvizsgáló eszközök, oktatás, kiadványok, képzések, stb.) a jövőben is segíteni tudja, a városi körülmények között leginkább bevált fa komposztáló keretek elkészítésére támogatókat keres. A több mint száz előjegyző türelmét kérjük.

Kérjük, hogy a Miskolc Város Önkormányzat által meghirdetett „erjesztők” átvételéről a hivatal által közzétett elérhetőségeken érdeklődjenek, ebben a Zöld Kapcsolat Egyesület nem érintett.

 

Kelt a Komposztálás Jeles Napján:
Miskolcon, 2017. október 10.-én

 

További információ:
Zöld Kapcsolat Egyesület
Miskolc, Kossuth utca 13.
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Diósgyőri Mobilitási nap 2017.09.19.

Dios mob

 

A Miskolcon megrendezett Európai Mobilitási hét alkalmából (2017. szeptember 16-22.) a kiliáni (09.19.) napon vettünk részt. Itt különféle játékokon keresztül ismerhették meg a gyerekek és felnőttek, hogy hogyan tudnak tudatosabban választani közlekedési alternatívák közül. A velünk töltött idő alatt elsajátíthatták a közlekedési szabályokat az óriás KRESZ memória és társasjáték segítségével. A kerékpáros szerencsekeréken forgatva pedig a kerékpáros közlekedést és annak előnyeit lehetett megismerni. Majd pedig, hogy még inkább megkedveljék a két keréken való közlekedést a kerékpáros turmixra pattanhattak a vállalkozó szelleműek. A nap zárásaként KIDical Mass-on tekerhettek együtt a szülők a gyerekekkel, aminek célja a fiatalok bátorítása a kerékpáros közlekedésre.

 

A programot a Miskolci Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatta

 

További képek: https://www.facebook.com/pg/zoldkapcsolat/photos/?tab=album&album_id=1695737793784261

Akadálymentesítés

  • Vissza

Támogatók

Kompomata

Hasznos linkek