Get Adobe Flash player

Keresés

Tudatos Hírlevél

E-mail cím:

 

 

Csatlakozz Facebook-on!

SFbBox by website

Töltsd fel mert gázos

Google+

Allergén növények

10-15 perces előadás az allergén növényekről, allergiáról. Az előadás kitér a bolygatott területek allergén növényektől való mentesítésére, a folyamatos irtás fontosságá, gyógynövény vagy allergén dilemmára.

6 óriás herbáriumi lapon ismerkedhetnek meg az érdeklődők a nyár végi allergén növényekkel (parlagfű, lóröm, fekete üröm, utifű, disznóparéj, csillagpázsit)

Állomások:

Parlagfű kirakó

Egy könnyebb és egy nehezebb A3 méretű kirakó a parlagfű 2 fejlődési fázisából (fiatalabb, idősebb növény)

Allergén twister


A játékban 2-4 játékos vehet részt.

A játék során sorsolni kell, hogy a következő játékos melyik kezével vagy lábával következik, és melyik növényre fogja azt rakni. Ehhez egy mutatós forgatókészüléket használunk,amin nehezítés képpen nem a növény fotója látható hanem a neve. A forgatóberendezés körlapja négy részre van osztva (ezek jelentik a két kezet és két lábat), a negyedek további négy részre a növények nevei szerint.

Megismerhető növények: parlagfű, mezei komócsin, fekete üröm, angolperje

Gyom memori

24 db-os (egyenként 20 X20 cm nagyságú kártyákból álló) memória játékot készítettünk. A memóriajáték szabályai szerint lefordítjuk a kártyákat, és keressük a párokat. Ha párt találunk, akkor újra a nyertes fordíthat. Az nyer, akinek több párja lesz a játék végén. De az az abszolút győztes az aki meg tudja nevezni a játék végén az összes nála lévő növényt.

Megismerhető növények: szőrös disznóparéj, fehér libatop, fekete üröm, csillagpázsit, egynyári perje, csomós ebír, angolperje, nagy útifű, mezei komócsin, réti lórom

Akadálymentesítés

  • Vissza

Támogatók

Kompomata

Hasznos linkek