Get Adobe Flash player

Keresés

Tudatos Hírlevél

E-mail cím:

 

 

Csatlakozz Facebook-on!

SFbBox by website

Töltsd fel mert gázos

Google+

Komposztálás /bemutató/

TémanapAz igényekhez és az életkori sajátosságokhoz (óvodás- középiskolás korosztály) igazodva 45 perces és fél napos témanapok megtartását vállaljuk a házi komposztálás népszerűsítése érdekében.

A témanap elemei:

1. 15-20 perces előadás amelyben a gyerekek egy interaktív előadás keretében megismerkednek a komposztálás fogalmával, lépéseivel. Közös hulladékválogatással megtanulják, mi kerülhet a komposztba és mi nem.Milyen élőlények segítik a komposztálódást, mire használható a komposzt, és milyen környezeti hatásai vannak a komposztálásnak.

2.Talajsimogató

A tanulók megismerkednek Magyarország talajtípusaival, és a már érett komposzttal. Megtanulják, mire következtethetnek a talaj színéből, szemcseméretéből, milyen a jó termőképességű talaj, és hogy a komposzttal hogyan javíthatjuk a talaj szerkezetét.

3. Növényfelismerő kvíz

Hazánkban megtalálható növényekről (komposztálás alapanyagai) készült fotókat mutatunk az érdeklődőknek. A cél hogy az ugyanarról a növényről mutatott 3 kép közül a legkisebb részletből felismerjék a növényeket.

4. Kompomata

A komposzt „automata” dióval működik. A dió bedobása után az „autómata” kiad egy kérdést amire 3 alternatív válasz lehetséges. Helyes válasz esetén a kompomata ajándékot ad, helytelen válasz esetén rácsap a gyerek kezére.

5. Komposztkeret összerakó verseny

6. Komposzt puzzle

A komposztálás 7 fázisát mutatja be óriáskirakó formájába. A puzzle kirakása után, a feladat a képen történő események elmesélése és csoport munkaként a helyes sorrend felállítása.

Akadálymentesítés

  • Vissza

Támogatók

Kompomata

Hasznos linkek