Get Adobe Flash player

Keresés

Tudatos Hírlevél

E-mail cím:

 

 

Csatlakozz Facebook-on!

SFbBox by website

Töltsd fel mert gázos

Google+

Társadalmi részvétel

Zemplén


Számos fejlesztési elképzelés engedélyezési eljárása indult meg 2007-évben a Zemplénben, melyek megvalósulásuk esetén alapvetően megváltoztatnák a Tokalji Világörökség, a Zempléni Tájvédelmi Körzet, a tokaji borászkodás jövőjét. „Válaszúton a Zemplén” hívjuk fel a figyelmet programunkkal, hiszen beruházók szivattyús energiatározós erőműveket kívánnak létrehozni a Dél-Zemplénben és szalmaégető erőművet Szerencsen. Céljaink:

1. Meghatározni azokat az általános érvényű természetvédelmi szempontokat, szemléleti irányokat, szükséges szakmai és társadalmi egyeztetési folyamatokat, amelyek elengedhetetlenek egy országos jelentőségű energiapolitikai koncepció kidolgozása és megvalósítása során, annak érdekében, hogy a jövőben szakmai alapon nyugvó, konszenzusos döntések szülessenek adott kérdésekben.

2. Támogatni a szakmai párbeszéd erősítését az energiapolitikával és természetvédelemmel foglalkozó civil, állami, tudományos, üzleti és médiaszereplők között.

3. Felhívni a média, a közélet, a közvélemény figyelmét az energiapolitikai és természetvédelmi kérdések - 21. században hangsúlyozottan megjelenő - fontosságára.

4. Támogatni a különböző szintű (helyi, regionális, országos) és szakmai profilú civil szervezetek együttműködését hasonló ügyek jövőbeni kezelése kapcsán.

Akadálymentesítés

  • Vissza

Támogatók

Kompomata

Hasznos linkek