A komposztálás bevezetését segítjük Szilvásváradon is

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét alkalmából Szilvásvárad önkormányzata a Zöld Kapcsolat Egyesületet kérte fel arra, hogy a lehető legszélesebb körben segítse a komposztálással kapcsolatos ismeretek elterjesztését. Ennek köszönhetően a helyi óvodásokkal, iskolásokkal önkéntes csapatunkkal játékos formában puzzlek, óriás társas, mágnes tábla, kompomata, TOTÓ-k felhasználásával érzékenyítő foglalkozást tartottunk. A gyerekek összeszerelhettek kis méretű komposztáló keretet, megismerkedhettek a … “A komposztálás bevezetését segítjük Szilvásváradon is” bővebben

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét alkalmából Szilvásvárad önkormányzata a Zöld Kapcsolat Egyesületet kérte fel arra, hogy a lehető legszélesebb körben segítse a komposztálással kapcsolatos ismeretek elterjesztését.

Ennek köszönhetően a helyi óvodásokkal, iskolásokkal önkéntes csapatunkkal játékos formában puzzlek, óriás társas, mágnes tábla, kompomata, TOTÓ-k felhasználásával érzékenyítő foglalkozást tartottunk.

A gyerekek összeszerelhettek kis méretű komposztáló keretet, megismerkedhettek a talaj élet vadvilágával, a máshol is rendkívül népszerű nemez kollekciónk állatkáival.

Pajor Panka, Ászka Bella, Villás Villi, Giliszta Marcival közösen a gyerekek és felnőttek szívéhez is közel kerültek. Ezt követően biztosan kevésbé fognak ódzkodni a komposztálást segítő élőlényektől!


Délután a Polgármesteri Hivatal lakossági fórumán tartott előadás és beszélgetés során levegőszennyezést csökkentő avar égetést korlátozó lehetőségekről, a házi és közösségi komposztálást segítő tevékenységekről beszélgettünk.

A település intézményeinek plakátokat, szórólapokat adtunk át, melyek reményeink szerint hozzájárulnak ahhoz, hogy a csodálatos természeti környezetben még jobb levegője és még kevesebb elszállítandó szervesanyaga legyen Szilvásváradnak.

Reméljük, hogy minél több település követi példájukat! Köszönjük a meghívást!

(További képek a Zöld Kapcsolat Egyesület Facebook oldalán)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.