Tájékoztató Tarcal bel- és csapadékvíz-elvezető rendszeréről

Tarcal Borsod-Abaúj-Zemplén megye keleti szélén, az Eperjes-Tokaji hegylánc legdélebbi nyúlványának, a Bodrog- és a Taktaköz síksága között a tengerszint felett 516 m magasan kiemelkedő tokaji Nagy-hegy lábánál épült. A Kopasz-hegy vízgyűjtő területeiről lezúduló csapadék és hordalék az elmúlt évtizedekben számos esetben elöntéseket okozott. A kártételek elsősorban a község D-Ny-i, mély fekvésű területeit érintették: Vasút – … “Tájékoztató Tarcal bel- és csapadékvíz-elvezető rendszeréről” bővebben

Tarcal Borsod-Abaúj-Zemplén megye keleti szélén, az Eperjes-Tokaji hegylánc legdélebbi nyúlványának, a Bodrog- és a Taktaköz síksága között a tengerszint felett 516 m magasan kiemelkedő tokaji Nagy-hegy lábánál épült.

A Kopasz-hegy vízgyűjtő területeiről lezúduló csapadék és hordalék az elmúlt évtizedekben számos esetben elöntéseket okozott.

A kártételek elsősorban a község D-Ny-i, mély fekvésű területeit érintették: Vasút – Malom -, Babocsay-, illetve a Móricz Zs. – Kinizsi – Nagy Balázs utcák által határolt-, továbbá Prügy irányába a vasúti pályatest alatti településrész.

A lehulló csapadék szinte akadálytalanul zúdul le a közlétesítményekre, utakra, lakóingatlanokra a dombokról.

Idén egy TOP pályázatnak köszönhetően új, burkolt árkok épülnek a Hegyalja utca,
Kövesd utca,
Balassa Iván utca,
Szondi utca,
Zrínyi utca,
Szeles utca,
Fő utca (38.sz. ök. út),
Sporttér (38.sz. önk. út),
Botond utca,
Klapka utca,
Mikszáth Kálmán utca,
Malom utca,
Babócsai utca,
Árpád utca.

A Tarcali Napokon plakátokon, szórólapokon, személyesen tájékoztattuk a beruházás részleteiről a lakosságot, (kicsiket és nagyokat egyaránt), hogy miért, hogyan alakítják ki a csapadékvíz elvezető rendszert a közeljövőben a településen.

Bel- és csapadékvíz-elvezető rendszer felújítása, kialakítása Tarcal községben TOP-2.1.3-15-B01-2016-00058

(További képek a Zöld Kapcsolat Egyesület Facebook oldalán)