Jogsegélyszolgálat és jogi klinika

A környezeti tudatosság növekedésével régiónkban fokozatosan nő azon állampolgárok megkereséseinek száma, akik általános segítségen túl, jogi támaszt igényelnek. Őket segítendő, folyamatos működtetjük ingyenes és Környezetvédelmi Jogsegélyszolgálatunkat.

2006-2008 között a Miskolci Egyetemen kezdeményezett Környezetjogi Klinikával is kiegészült a program. Az Egyesület 2006-ban együttműködési megállapodást kötött a Miskolci Egyetem Állam-és Jogtudománya Karának Agrár-és Munkajogi Tanszékével Környezetjogi Klinika működtetése érdekében. A Környezetjogi Klinika célja a környezetjogi kapacitás bővítése az Észak-magyarországi régióban, környezetjogi ismeretek terjesztése és a jogi jellegű segítségnyújtás előmozdítása, nemzetközi együttműködések szervezése volt.

A Klinika keretein belül a kollokviumra jelentkező hallgatók előadások mellett gyakorlati tapasztalatokat szerezhettek a jogsegély-szolgáltatásban, részt vehetnek a segített ügyekkel kapcsolatos tárgyalásokon. Elsajátíthatták a környezetjog területén az integrált jogi gondolkodást, a szintetikus megközelítést, s már elhelyezkedés előtt fejlődhetett kommunikációs, mediációs képességük.

2006 májusában vendégünkként előadást tartott a Columbia Egyetememen működő Környezetjogi Klinika professzora, Edward Lyod professzor.

Környezetvédelmi jogsegélyszolgálatunkkal folyamatosan segítjük a hozzánk fordulókat:

Elérhetőség: zoldkapcsolat@gmail.com
+36706002852