Talajélet vadvilágágáról – a Bagolylesen is!

Az egészséges talaj az egészséges növényeknek és állatoknak is a záloga. Hiszen, egy sivár talajban nem él sokféle és nagyszámú rovar és rágcsáló, azaz a madaraknak, pl. a baglyoknak sem jut annyi táplálék, mint a gazdag “televény” esetében. Többek között a tápláléklánc ezen összefüggéseit, a jó minőségű talaj és komposzt készítésében segítő munkatársainkat (ászkák, százlábúak, … “Talajélet vadvilágágáról – a Bagolylesen is!” bővebben

Talajélet

Az egészséges talaj az egészséges növényeknek és állatoknak is a záloga. Hiszen, egy sivár talajban nem él sokféle és nagyszámú rovar és rágcsáló, azaz a madaraknak, pl. a baglyoknak sem jut annyi táplálék, mint a gazdag “televény” esetében. Többek között a tápláléklánc ezen összefüggéseit, a jó minőségű talaj és komposzt készítésében segítő munkatársainkat (ászkák, százlábúak, ugróvillások és társaik) hoztuk testközelbe standunkon, a Zöld Kapcsolat Egyesület önkénteseivel.

A helyes komposztálásról nem csak totó, hanem előadás formájában is sokat megtudhattak az érdeklők. Akinek pedig kedve tartotta, szelfizhetett is egyet “Herman Ottóval” nagyra becsült, utolsó polihisztorunkkal.

Idén is alaposan elfáradtunk az MME Bükki Helyi csoportja által szervezett Bagolylesen, de örömmel érzékeljük, hogy kicsik és nagyok egyaránt érdeklődőek és nyitottak a természet csodálatos törvényeire, s az abban együttműködő élőlényekre.

Juhász Csaba (MME) fotóalbuma a rendezvényről: Képekért kattintson ide

(További képek a Zöld Kapcsolat Egyesület Facebook oldalán)