Bővül Tarcal kerékpárút hálózata

Tarcal 2866 lakosú község 8.6 km-re Tokajtól, a Tokaj-hegyalja lábánál fekszik. Közlekedés szempontjából átmenő személy,-és tehergépjármű forgalom a jellemző. A kerékpáros forgalom a közigazgatási határon belül jelentősebb, de növekvő félben van a szabadidős túrakerékpározás forgalma is. A helyben történő munkavégzésre jellemző, hogy folyamatosan nő a kerékpárral történő munkába járás. A tervezett kerékpárút hálózat nyomvonala: 1. … “Bővül Tarcal kerékpárút hálózata” bővebben

Tarcal 2866 lakosú község 8.6 km-re Tokajtól, a Tokaj-hegyalja lábánál fekszik. Közlekedés szempontjából átmenő személy,-és tehergépjármű forgalom a jellemző.

A kerékpáros forgalom a közigazgatási határon belül jelentősebb, de növekvő félben van a szabadidős túrakerékpározás forgalma is. A helyben történő munkavégzésre jellemző, hogy folyamatosan nő a kerékpárral történő munkába járás.

A tervezett kerékpárút hálózat nyomvonala:

1. Mád-Tarcal belterület határa közötti szakasz 6150 méter hosszon
2. Tarcal belterület Főutca teljes hosszúságában 3175.40 méter hosszon.
3. Tarcal-Tokaj- meglévő kerékpárút 3654.27 méter hosszon.
4. Tarcal Vasút utca 700 méter kerékpársáv felfestés

A kerékpáros közlekedés biztonságát jelentősen növelik a vasút, a vízfolyások és a nagy forgalmú utak keresztezéseiben. Az egyirányú, zsák- utcákban az ellenirányú kerékpározás biztosításával könnyebb lesz a közlekedés, ilyen pl.: a Munkácsy Mihály utca József Attila utca és az Ifjúság utca közötti szakasza.

A gyalogos és kerékpáros átkelőhelyeknél süllyesztett szegély kerül kialakításra. A kerékpáros nyom a meglévő aszfalt burkolatra kerül felfestésre. Számos új jelző táblával és felfestéssel találkozhatnak a közlekedők, melyek eddig ismeretlenek voltak a településen.

A Tarcali Napokon tájékoztató posztereken, kerékpárosoknak és gépjármű vezetőknek szóló szórólapokon segítettük a lakosok és turisták ez irányú ismereteinek bővítését.

A programba bevontuk a Factory Aréna munkatársait is, akik bemutatót és ügyességi foglalkozást tartottak különböző járgányokkal a látogatók nagy örömére.

TOP-3.1.1-15-B01-2016-00005. kódszámú projekt Tarcal község kerékpárforgalmi hálózati terve

(További képek a Zöld Kapcsolat Egyesület Facebook oldalán)