Igazi örömtekerés az őszi Bükkben

Gondoltuk eddig is, de most már biztosan tudjuk, hogy valóban szívesen jönnek a Bükki Kerékpáros Teljesítménytúrára az ország minden részéből a bringások! Az idén 64 településről érkezett felhívásainkra hallgatva a Csanyikba , összesen 383 fő. Csaknem 25 százalékuk előnevezett, ennyire eltökéltek voltak a részvétel mellett. Közülük 220 Miskolcról, azonban 163-an “vidékről” is megtalálták a Királyasztalon … “Igazi örömtekerés az őszi Bükkben” bővebben

Gondoltuk eddig is, de most már biztosan tudjuk, hogy valóban szívesen jönnek a Bükki Kerékpáros Teljesítménytúrára az ország minden részéből a bringások!


Az idén 64 településről érkezett felhívásainkra hallgatva a Csanyikba , összesen 383 fő. Csaknem 25 százalékuk előnevezett, ennyire eltökéltek voltak a részvétel mellett.

Közülük 220 Miskolcról, azonban 163-an “vidékről” is megtalálták a Királyasztalon kialakított rajtot. Debrecen, Budapest, Kazincbarcika, Tiszaújváros, Szirmabesenyő tíz feletti létszámmal képviseltette magát, de Öskütől, Léhán át, Szegedig, sokakat vonzott a csodás őszi időjárás egy komolyabb tekerésre.

A legfiatalabb nevező 6, a legidősebb, 65 éves volt.

Indulók száma:

30 km – 57 fő
50 km – 138 fő
80 km – 77 fő
110 km – 111 fő

“Loopy, a miskolci farkas” is bringára pattant, hogy a célba érkezőket elismeréssel fogadja.

A 110, és 80 kilométert átlagosan 4-6 óra között, az 50-eset 3-5 óra, a 30-ast 2-4 óra alatt tették meg az erre vállalkozók.

Úgy tűnik határozottan a férfiak az elszántabbak a hegyi bringázásra, mert a nevezők 80 százalékát ők tették ki, de dolgozni fogunk azon, hogy a nőket is nagyobb számba ide csábítsuk a jövőben.

Nagyon sokan családdal és/vagy baráti társasággal jöttek. Igazi örömtekerés volt a résztvevők számára a teljesítménytúra, hiszen ilyen jó időben, rendkívül szép “arcát” mutatta a Bükk.

Hogy mindez létrejöhessen reggel 7 és este 8-között közel 30 önkéntes és közösségi szolgálatos diák segítette a szervezést, melyet hálásan köszönünk nekik!

A rajtnál, a négy ellenőrző pontnál frissítők és harapnivaló várta az érkezőket. Az elmaradhatatlan piros zsíros kenyér, az első alkalommal érkezők között is sikert aratott.

A Mobilitási Hét Miskolc keretén belül, jövőre szeretnénk egész napos családi programmal kibővíteni az “Autó nélkül a természetben” alcímmel hirdetett programot (2019. szeptember 21. szombat).

Az idei tapasztalatok alapján, már el is kezdtük a szervezést, melyhez minden javaslatot, segítséget, vagy együttműködést örömmel fogadunk!

(További képek a Zöld Kapcsolat Egyesület Facebook oldalán)