Közösségi tervezés, közösségi névadás

  Névszavazás Névszavazásra invitáljuk azokat a diósgyőri lakosokat, akik az Árpád utca – Bánfolyás utca- Baráthegyalja – Jázmin utca által határolt park környékén élnek. A lakótelep egyik legjelentősebb zöldfelületének fejlesztése érdekében két fórumon tucatnyi javaslatot gyűjtöttünk össze, mígnem kiderült, hogy tulajdonképpen nincs neve a játszóterekkel, sportpályákkal, sétányokkal teli parknak. Lehet választani (Bánfolyás park, Árpád úti … “Közösségi tervezés, közösségi névadás” bővebben

 

 1. Névszavazás

Névszavazásra invitáljuk azokat a diósgyőri lakosokat, akik az Árpád utca – Bánfolyás utca- Baráthegyalja – Jázmin utca által határolt park környékén élnek. A lakótelep egyik legjelentősebb zöldfelületének fejlesztése érdekében két fórumon tucatnyi javaslatot gyűjtöttünk össze, mígnem kiderült, hogy tulajdonképpen nincs neve a játszóterekkel, sportpályákkal, sétányokkal teli parknak. Lehet választani (Bánfolyás park, Árpád úti Park, Szent László Park, Diósgyőri Közösségi Park, Bors vezér parkja, Böngér parkja, Baráthegyi Közösségi Park) és új javaslatokat is tenni a közeli intézményekben és boltokban kihelyezett ládákba bedobott szavazólapokon, illetve az info@zoldkapcsolat.hu e-mail címünkön január 4-éig.

 1. Lakossági fórumok szervezése

A Zöld Kapcsolat Egyesület 2012. november 20-án a 21-es Általános Iskolában lakossági fórumot tartott. Ide várta azokat a diósgyőri lakosokat, akik az Árpád, Bánfolyás, Jázmin és Köln utca által határol zöld területhez közel élnek. Ugyanis az Egyesületünk pályázata Ökotárs által kiírt Zöldövezet kétfordulós ötletpályázatának első fordulóján továbbjutott. A terület zöldebbé, élhetőbbé tételéhez szükséges a közösségi tervezés, a lakók megkérdezése, hogy együtt közösen alakítsuk ki azt a zöld területet, aminek ők lesznek a felhasználói.

A fórumon a lakosok megismerhették a pályázatot és az abban rejlő lehetőségeket, a területen fenálló problémákat, amik a korábbi interjúk során merültek fel. Ehhez további ötletelés zajott és felsorolták a terület egyéb fontos jellemzőit, problémáit és a kialakuló igényeket is.

Lakossági fórum decemberben:

2012. december 11. 17:00, 21.sz. Általános Iskola
További információ: info@zoldkapcsolat.hu

 • Ne maradjon ki!
  Tervezzünk át közösen egy Árpád utcai zöldterületet!

 • Hol? Diósgyőr, Árpád, Bánfolyás, Jázmin és Köln utca által lehatárolt zöldterület.

 • Miért? Mert bár hatalmas a terület, de a használók gyakran zavarják egymást. Nincs piknikező hely, s a zöldfelület állapota erősen leromlott.

 • Kiknek? Gyermekek, sportolni és pihenni vágyók, nyugdíjasok, kutyások, azaz a környékbeliek számára.

 • Kik? Civilek, szakmai segítők, az önkormányzat és Önök!

 • Hogyan? Közösségi tervezéssel: egyeztetjük a problémákat, a lehetséges megoldásokat, kiválasztjuk a legtöbb érdekcsoport számára megfelelő alternatívát, támogatásra pályázunk és közösen megvalósítjuk elképzeléseinket.

 • Érdemes? Igen! Az Ökotárs Alapítvány kétfordulós „Zöldövezet 2012” program ötletpályázatának első fordulóján már továbbjutott a Zöld Kapcsolat Egyesület pályázata. Ez lehetővé teszi, hogy a környéken lakók igényeit figyelembe véve, velük együtt, zöldebbé, rendezettebbé és élhetőbbé tegyük ezt a területet. De ehhez szükség van az Önök véleményére, hogy megismerhessük milyen változásokat szeretnének a saját környezetükben.

Lakossági fórum novemberben:

Tisztelettel meghívjuk Önöket arra a lakossági fórumra, ahol ismertetjük a további részleteket és kíváncsian várjuk az Önök véleményét!

Időpont: 2012. november 20. (kedd), 17:00-19:00
Helyszín: 21. sz. Általános Iskola, Miskolc, Tóth Árpád utca 12.

Zöld Kapcsolat Egyesület, Miskolc, Kossuth u. 13. 46/382-095, info@zoldkapcsolat.hu, www.zoldkapcsolat.hu

Projektet támogatta: