Újra Mozdulj Diósgyőr! a Baráthegyi Közösségi Parkban

  2016. július 23-án (szombaton) Mozdulj Diósgyőr! családi és sportnapra vártuk a helyieket, ahol különböző játékos programok által próbáltuk a bérházban élő fiatalokat közelebb hozni a természethez és nyitottabbá, fogékonyabbá tenni a környezetünkben fellelhető problémákra és azok lehetséges megoldásaira. Az Ökológiai Intézet Alapítvány játékainak köszönhetően “zöldebbé tettük a játszóteret”. Különböző fajátékokat lehetett kipróbálni, úgymint csúszka, … “Újra Mozdulj Diósgyőr! a Baráthegyi Közösségi Parkban” bővebben

 

2016. július 23-án (szombaton) Mozdulj Diósgyőr! családi és sportnapra vártuk a helyieket, ahol különböző játékos programok által próbáltuk a bérházban élő fiatalokat közelebb hozni a természethez és nyitottabbá, fogékonyabbá tenni a környezetünkben fellelhető problémákra és azok lehetséges megoldásaira.


Az Ökológiai Intézet Alapítvány játékainak köszönhetően “zöldebbé tettük a játszóteret”. Különböző fajátékokat lehetett kipróbálni, úgymint csúszka, gólyaláb, Mölkky (Finn fajáték, egy kis matekkal vegyítve), a természetben fellelhető faanyag és a kidobásra szánt konzervdoboz segítségével pedig újabb játékokkal tehették próbára az ügyességüket.

A természetes alapanyagokra, helyi és környezetbarát választásokra építve egy ökootthont lehetett berendezni. A különböző hulladékcsökkentési praktikákat pedig a hulladékos óriástársassal játszva tanulhatták meg.


A Fügedi Márta Népművészeti Egyesület irányításának köszönhetően most is gyönyörű nemez tulipánok és labdák születtek.  A gyerekek nagyon élvezték a kézműveskedést,  sorra váltották egymást a szappanos tálka fölött, miközben a Keresztúri Daloskör pedig szebbnél szebb népdalokkal lépett fel.A MINŐIES Alapítvány tesztekkel, játékos foglalkoztatóval várta a résztvevőket.

A szebb lakókörnyezetért gyógy-, fűszer- és dísznövényeket ültethettek a közelben élő lakosok. Kedvcsinálónak a kerékpározáshoz egy görgőn levő fix-kerékpárral lehetett banánturmixot tekerni, majd egy kis lekváros kenyér evő versennyel enyhítettük a tekerésben megfáradt résztvevők éhségét.

A programot a NEA-UN-15-SZ-1425 pályázat finanszírozása által valósítottuk meg.

A díjakat a Miskolci Tourinform (kulacsok, könyvjelzők, naptárak) és az Elmeháza (kedvezménykupon) biztosította.

További képek: https://www.facebook.com/pg/zoldkapcsolat/photos/?tab=album&album_id=1193171997374179[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]