“Elfoglaltuk” egy parkot a Mozdulj Berekalja! családi napon

  Honfoglalás Park, 2016.09.27. Az utolsó szünidei hétvégén kihasználva 2016. augusztus 27-én (szombaton) Mozdulj Berekalja! családi és sportnapra vártuk közelben élőket, vagy a nyaralókat. A programsorozat célja, hogy játékosan próbáljuk a főként  bérházban élőket közelebb hozni a természethez és nyitottabbá, fogékonyabbá tenni a környezetünkben fellelhető problémákra és azok lehetséges megoldásaira. A család minden tagja hasznosan … ““Elfoglaltuk” egy parkot a Mozdulj Berekalja! családi napon” bővebben

 

Honfoglalás Park, 2016.09.27.

Az utolsó szünidei hétvégén kihasználva 2016. augusztus 27-én (szombaton) Mozdulj Berekalja! családi és sportnapra vártuk közelben élőket, vagy a nyaralókat.

A programsorozat célja, hogy játékosan próbáljuk a főként  bérházban élőket közelebb hozni a természethez és nyitottabbá, fogékonyabbá tenni a környezetünkben fellelhető problémákra és azok lehetséges megoldásaira. A család minden tagja hasznosan tölthette el az időt és közösen, együtt gondolkodhattak egy kicsit “zöldebben”.


Az Ökológiai Intézet Alapítvány játékainak köszönhetően “zöldebbé tettük a játszóteret”. Különböző fajátékokat lehetett kipróbálni, úgymint csúszka, gólyaláb, Mölkky (Finn fajáték, egy kis matekkal vegyítve), a természetben fellelhető faanyag és a kidobásra szánt konzervdoboz segítségével pedig újabb játékokkal tehették próbára az ügyességüket.

A természetes alapanyagokra, helyi és környezetbarát választásokra építve egy ökootthont is be lehetett rendezni. A különböző hulladékcsökkentési praktikákat tanulhattak az érdeklődők óriástársassal játszva.

A MINŐIES Alapítvány tesztekkel, játékos foglalkozóval várta a résztvevőket. A szebb lakókörnyezetért gyógy-, fűszer- és dísznövényeket ültethettek be a közelben élő lakosok. A biciklizéshez kedvcsinálónak  egy görgőn levő fix-kerékpárral lehetett banánturmixot tekerni. Majd egy kis lekvároskenyér evő versennyel is vártuk a vállalkozó kedvűeket lezárásként. Lelkes kreatív segítőknek köszönhetően szebbnél szebb virágos, focis és pókemberes motívumok kerültek fel a fiatalság arcára/kezére.

A programot a NEA-UN-15-SZ-1425 pályázat finanszírozása által valósítottuk meg.

További képek: https://www.facebook.com/pg/zoldkapcsolat/photos/?tab=album&album_id=1204367946254584