Napsütötte Mozdulj Bulgárföld! programmal vártuk a helyieket

  Bulgárföld, 2016.10.01. Az utolsó napsütéses időt kihasználva 2016. október 1-jén (szombaton) Mozdulj Bulgárföld! családi és sportnapot tartottunk a helybéli lakosoknak, ahol különböző játékos programok által próbáltuk a bérházban élő fiatalokat közelebb hozni a természethez és nyitottabbá, fogékonyabbá tenni a környezetünkben fellelhető problémákra és azok lehetséges megoldásaira. Az Ökológiai Intézet Alapítvány játékainak köszönhetően “zöldebbé tettük … “Napsütötte Mozdulj Bulgárföld! programmal vártuk a helyieket” bővebben

 

Bulgárföld, 2016.10.01.

Az utolsó napsütéses időt kihasználva 2016. október 1-jén (szombaton) Mozdulj Bulgárföld! családi és sportnapot tartottunk a helybéli lakosoknak, ahol különböző játékos programok által próbáltuk a bérházban élő fiatalokat közelebb hozni a természethez és nyitottabbá, fogékonyabbá tenni a környezetünkben fellelhető problémákra és azok lehetséges megoldásaira.

Az Ökológiai Intézet Alapítvány játékainak köszönhetően “zöldebbé tettük a játszóteret”. Különböző fajátékokat lehetett kipróbálni, úgymint csúszka, gólyaláb, Mölkky (Finn fajáték, egy kis matekkal vegyítve), a természetben fellelhető faanyag és a kidobásra szánt konzervdoboz segítségével pedig újabb játékokkal tehették próbára az ügyességüket.

A természetes alapanyagokra, helyi és környezetbarát választásokra építve egy ökootthont is be lehetett rendezni. A különböző hulladékcsökkentési praktikákat tanulhattak az érdeklődők óriástársassal játszva.

A MINŐIES Alapítvány tesztekkel, játékos foglalkozóval várta a résztvevőket. A szebb lakókörnyezetért gyógy-, fűszer- és dísznövényeket ültethettek a közelben élő lakosok. A biciklizéshez kedvcsinálónak  egy görgőn levő fix-kerékpárral lehetett banánturmixot tekerni. Majd egy kis lekvároskenyér evő versennyel is vártuk a vállalkozó kedvűeket lezárásként. Lelkes kreatív segítőknek köszönhetően szebbnél szebb virágos, focis és pókemberes motívumok kerültek fel a fiatalság arcára/kezére.

A programot a NEA-UN-15-SZ-1425 pályázat finanszírozása által valósítottuk meg.

A díjakat a Miskolci Tourinform (kulacsok, könyvjelzők, naptárak) biztosította.


További képek: https://www.facebook.com/pg/zoldkapcsolat/photos/?tab=album&album_id=1233310910026954[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]