Gyógynövény spirál és kis tó épült a Barka Farmon

Praktikus tudnivalókkal fűszerezett élménydús  programot szervez a napokban átadott szakáldi falusi vendégháza népszerűsítésére a Miskolci Autista Alapítvány. A tudatos környezetfejlesztés jegyében ökokertész tanácsadással egybekötött palánta és magbörzét tartottak az új házban, melyet mintegy hatvanmillió forintos beruházással létesített a szerveződés. Az első rendezvényen néhány fontos kerti elem is helyére került. Így épült tavacska, gyógynövényspirál és komposztáló. … “Gyógynövény spirál és kis tó épült a Barka Farmon” bővebben

Praktikus tudnivalókkal fűszerezett élménydús  programot szervez a napokban átadott szakáldi falusi vendégháza népszerűsítésére a Miskolci Autista Alapítvány.

A tudatos környezetfejlesztés jegyében ökokertész tanácsadással egybekötött palánta és magbörzét tartottak az új házban, melyet mintegy hatvanmillió forintos beruházással létesített a szerveződés.

Az első rendezvényen néhány fontos kerti elem is helyére került. Így épült tavacska, gyógynövényspirál és komposztáló.

Bohus Viktória, a Miskolci Autista Alapítvány projektvezetője nyitotta meg a programsorozatot, melyet F. Nagy Zsuzsanna ökológiai növénytermesztő, a Zöld Kapcsolat Egyesület képviseletében vezetett be a szelíd növényvédelemhez kapcsolódó előadásával a hagyományos és újszerű eljárásokról, komposztálásról és praktikus ismeretekről.

A magfogás tudományáról Kiss Dorottya, a MAGHÁZ Közösségi Hálózat tagja beszélt. Többek között arról esett szó, milyen nehéz újra teremteni a rég elveszett ősi tudást, amit gyermekeik már nem tanultak meg eleiktől. A magfogás ezek közül való, hisz sok figyelmet igényel. Így nem mindegy mikor szedünk magot, hogyan, miként tároljuk és rendszerezzük, hogyan óvjuk a penészedéstől, károsodástól.

A börzés csere-bere, zsákbaMAgvaCSKA várta a közönséget és az egyéni tapasztalatok megosztására is lehetőség kínálkozott!

A nagy hideg ellenére a friss tudásanyaggal felvértezett csoport a nap hátralévő részében a vendégház körül serénykedett.

A fogyatékkal élő gondozottak és önkéntes munkások segítségével megalapozták a kerti tavacskát, gyógynövényspirált építettek bontott téglából és helyére került a komposztáló keret.

Közben pedig remek illatok inspirálták a dolgozókat, szabad tűzön krumplilángos készült és sült tök.

https://www.facebook.com/notes/barka-szociális-farm/pezsgés-az-új-vendégház-körül/2177763909144224/

A programsorozat a GINOP-5.1.3-16-2017-00188 pályázat támogatásával valósul meg.

(További képek a Zöld Kapcsolat Egyesület Facebook oldalán)