Menő menza program a szirmabesenyői általános iskolában

Az egészséges hazai zöldségek és gyümölcsök megismertetése, ízviláguk szoktatása volt a célja legutóbbi iskolai programunknak. A Szirmabesenyői Szinyei Merse Pál Általános Iskola csaknem 180 diákját zöldség és gyümölcs turmixokkal, zöldséges és mézes íz-kvízzel fogadtuk. Tapasztalható, hogy azok a gyermekek, akiknek megadatik, hogy a szülőkkel együtt főzzenek, semmilyen gondot nem okoz a játékos ismerkedés. Kicsit szomorú … “Menő menza program a szirmabesenyői általános iskolában” bővebben

Az egészséges hazai zöldségek és gyümölcsök megismertetése, ízviláguk szoktatása volt a célja legutóbbi iskolai programunknak.

A Szirmabesenyői Szinyei Merse Pál Általános Iskola csaknem 180 diákját zöldség és gyümölcs turmixokkal, zöldséges és mézes íz-kvízzel fogadtuk.

Tapasztalható, hogy azok a gyermekek, akiknek megadatik, hogy a szülőkkel együtt főzzenek, semmilyen gondot nem okoz a játékos ismerkedés.

Kicsit szomorú azonban látni hogy néhányan sem zöldséget, sem gyümölcsöt nem kóstoltak nyersen, holott ezek beltartalmi és vitaminértéke sokszorosa a megfőzötteknek.

Jó tudni, hogy a nyers hazai élelmiszereket fogyasztók esetében pedig egyáltalán nem alakulnak ki hiánybetegségek.

A program során kizárólag hazai élelmiszereket kínáltunk, és örömmel konstatáltuk, hogy még a fekete retek és fokhagyma szeletek is elfogytak.

(További képek a Zöld Kapcsolat Egyesület Facebook oldalán)