YEE-nclude tréning program, Horazdovice, Csehország

2017. április 2-9. között “YEE-nlclude” projektben vehettünk részt, amit a Youth and Environment Europe koordinált. A tréningprogramnak a csodás Proud Ökocentrum adott otthont Csehországban, Horazdovice-ben.  Az egy hetes program alatt számos módszertannal ismerkedhettünk meg, amelyeknek célja a fiatalok megszólítása és bevonása a környezetvédelmi programokba. További alternatívákat is láthattunk, hogy hátrányos helyzetű, sérült fiatalokat milyen programokkal … “YEE-nclude tréning program, Horazdovice, Csehország” bővebben

2017. április 2-9. között “YEE-nlclude” projektben vehettünk részt, amit a Youth and Environment Europe koordinált. A tréningprogramnak a csodás Proud Ökocentrum adott otthont Csehországban, Horazdovice-ben.  Az egy hetes program alatt számos módszertannal ismerkedhettünk meg, amelyeknek célja a fiatalok megszólítása és bevonása a környezetvédelmi programokba.

További alternatívákat is láthattunk, hogy hátrányos helyzetű, sérült fiatalokat milyen programokkal szólíthatjuk meg, hogy ők is megtapasztalhatják a természet adta csodákat. Igazi lelkes kis csapat jött össze, 10 különböző európai országból, hogy hazavigyék a praktikákat és az ismereteket (Kincskereső, QR kód rejtelmei, Csapatépítő játékok-Energizing games, Circle of Council, Forum Theatre, World Café). Egy délután meghívást kaptunk egy olyan farmra is, ahol látássérült fiatalokat is fogadnak. Céljuk a hátrányos helyzetű fiatalokkal megismertetni a természet és gazdálkodás, állattartás mibenlétét.

Első nap egy helyi punkból lett pap megosztotta, hogy ő hogyan segít a hátrányos helyzetű kis közösségnek, leginkább a fiatalságnak – akinek tulajdonképpen a saját kertje a közösségi kert. Majd pedig megismerhettük a látássérültek mindennapjait is.

(További képek a Zöld Kapcsolat Egyesület Facebook oldalán)